Koji su problemi sa zračnim ventilom kamiona pumpe?

Konverzija pogona i pumpe kamiona pumpe za betonsku granu općenito koristi dvopolni elektromagnetski ventil za okretanje unatrag. U sredini otvora 1 koji vodi do spremnika za zrak šasije nalazi se ventil za regulaciju tlaka za regulaciju tlaka zraka. Kad je krug spojen na zavojnice na oba kraja elektromagnetskog ventila, jezgra ventila prisiljena je ostvariti neprekidnu vezu zračnog kruga, tako da cilindar razvodne kutije izvodi pomicanje klipa.

Uz to, razlog nedostatka razlike u tlaku je taj što je ulazni priključak zraka a i b slabo zatvoren, a na zračnom priključku čuje se curenje zraka. U takvoj situaciji možete odspojiti zračnu cijev i provjeriti je li propuštanje zraka uzrokovano prašinom, inače možete zamijeniti novu zračnu cijev ili spoj.

Rješavanje problema: Ako dođe do kvara zračnog ventila i na mjestu nema zamjenjivog zračnog ventila, usisna cijev za zrak može se spojiti izravno na priključke 2 i 4 cilindra razvodne kutije. Ako se klip istroši, hidrauličko ulje može se koristiti za presvlačenje klipa, što može pružiti privremeni hitni učinak.

U normalnim okolnostima ventil ili problem koji se javlja je taj što se zavojnice na oba kraja magnetskog ventila ne mogu napajati ili će doći do nestanka struje ili pojave kratkog spoja koji ne mogu normalno raditi. Povremeno će se jezgra ventila zaglaviti, zbog čega će put zraka biti gladak.

Rješavanje problema: Ako nema problema s plinskim krugom i jezgrom ventila, tada ručno pritisnite tipke na oba kraja elektromagnetskog ventila da biste se normalno prebacili, tada se moraju otkriti problemi s krugom i zavojnicom. Ako se istosmjerni napon multimetra koristi za otkrivanje da je napon konektora zavojnice normalan, to bi trebao predstavljati problem kvara zavojnice. U ovom trenutku možete izravno izmjeriti otpor zavojnice ili je zamijeniti novom zavojnicom kako bi normalno radila.


Vrijeme objavljivanja: ožujak 30-2021